Lunchelilunch :)

Länge sedan det blev någon uppdatering men jag har som inte gjort något som är vettigt att uppdatera om :P Har i princip bara jobbat och pluggat de två senaste veckorna känns det som (förutom att mami, papi och Bia har varit här men det har jag ju redan skrivit om, det var jättekul å mysigt iaf! <3).. Började t.ex. kl 6(!!!) imorse, det är fan inte humant att kliva upp kl 5 när det fortfarande är mörkt ute, blöt kyla som tar ända in i märgen och dimmigt. Tur att man kan värma sig med en kopp kaffe eller choklad när man kommer till jobbet iaf =)

Juste! Var ju till stadsbiblioteket i måndags och det var riktigt coolt. Kändes som värsta Hogwards med en 3 våningar hög centrumkupol där väggarna var fulla med böcker från golvet till taket. Sedan gick man ut i 4 olika facksalar som var också var fullproppade med böcker. Nä, det var riktigt fint å även om jag inte är någon bokfantast så kändes det typ som att man ville vara i biblioteket :P svårt att förklara.. men jag gillade det iaf! Lånade kurslitteratur som jag egentligen hade bokat här i Å-berga, men när böckerna kommit in. Ja då håller biblioteket stängt i 1 månad p.g.a. flytt till nya gallerian.. så inte fick jag tag på nå böcker :S Suck!! Tur att det hade dem i city iaf..

Imorn kommer McDellen till stan iaf!! Hon är på snabbvisit innan planet går vidare till Italy =) Så en lunchdejt är inplanerat imorn och det ska bli supermys! :D

Nu sängen - klockan ringde ju som sagt 05.00 imorse, GÄSP!

Miss you hun! <3

New shoes..

Jag kunde inte hålla mig och jag är så dååålig! :P

Var till Kista galleria efter matchen där ffa. Bia shoppade lite och där mitt löfte om att inte köpa några nya kläder/skor förän den 21 okt då nya gallerian här i Åkersberga öppnar bröts. Har spanat in ett par boots med lite lägre skaft bra länge nu och såklart skulle jag ju hitta dem i Kista. Testade dem och de satt perfekt.. kunde inte hålla mig. Så jag köpte dem. Ändå helnöjd eftersom jag velat ha dem så länge nu!!!

349 kr Skopunkten. Fantastiskt! :D


VINST!!!

Debut med ÅKB mot Täby tidigare idag alltså. Ett riktigt derby plus att Täby har/hade(?) chansen till serieseger. Startade på yttermittfältet/ytterforwarden (startade med en 4-5-1 uppställning) och det kändes riktig bra de första 15-20 min. Sedan fick jag kliva in på innermittfältet där jag kanske inte riktigt hittade positionen och när debutadrenalinet lagt sig lite började det faktiskt kännas lite jobbigt :p Kändes således att jag inte spelat match på ca 1,5 månad i och med flytten å överskrivningarna osv.. Klarade iaf halvleken ut och i paus stod det 2-1 till oss. Då hade vi gjort första målet redan efter 10 min!

Ut i paus och vila iaf, gjorde lite förändringar och gjorde om till en 4-4-2-uppställning. Lira (som jag kallas här nere då det finns en annan Jenny i laget :P) och Lina på topp, kändes mycket bättre och vi skapade ändå en hel del. Jag skarvade och Lina sprang ;) ÅBK utökade till 3-1 en bit in i andra, men så fick Täby ett extremt tveksamt mål på en hörna som INTE var inne (jag stod 2m ifrån och såg hur Ohlsson räddade på mållinjen). 3-2 iaf och det blev lite nervöst. Men så ryckte vi upp oss och spikade igen matchen i och med Sofies 4-2 mål.

En gedigen laginsats där alla verkligen kämpade ända in i kaklet gjorde att vi kunde plocka 3 pinnar och ev. snuva Täby på seriesegern. Jag säger bara: GÖTT!!!

Nya grejer och finbesök från Norr!

Sitter och har just avnjutit en härlig helgfrukost efter att fått sova ut ordentligt, äntligen ;P ! Igår vid 15-tiden kom min kära familj, åtminstonde 50% av den, mami, papi och Bia :D Jag har ju tidigare bara haft med mig kläder i huvudsak men nu hade de med sig mer av min SAKER, typ min cykel(!!!), burkar, bak- å pajformar, staxmixer, lampa och gardiner till köket å lite annat =)

Sedan fick vi en (egentligen två) glada överaskningar. Skulle egentligen få med oss Lindas gamla micro (tack för det Patte och Linda!) men så när mamma och co kommer hit så lastar de ur en sprillans ny som de köpt på väg ner :D wihoo! Å inte nog med det, fick även en aaasbra elvisp med tre vispar (istället för två)! Sedan tog de med min nynya vattenkokare från Lilla köksboden som jag fått i inflyttningspresent av farmor, tack för det :D

Vid 17-tiden bar det iaf av västerut mot Jakobsberg och Kungsängen. Hämtade upp barstolarna som vi äntligen fått tag på på blocket. Och sedan till IKEA för inhandling av diverse saker. Köpte en ny servis, bruna som matchar de begia vi redan har. En hallspegel (som inte ska stå lutad som på bilden), blockljus, burkar, ministrykbräda, skoställ och lite sånt :) Asvlutade rutten med handling på ICA ;)

Lägger upp lite bilder på de nya sakerna. Observera belysningen ovanför micron som jag och mamma kämpade med att skruva upp igårkväll/natt!

Nu iväg till Margretelund och matchdebut med ÅBK! Taggad till tusen då vi möter serieledarna Täby, viktig match, det kommer bli tufft men vi ska kämpa =)




Såå..

..har knappt hunnit sitta på rumpan sedan jag kom tillbaka till berga =) Kom alltså hit igen i måndagskväll efter en minst sagt intensiv vecka i Luleå med 40h praktik och 40h skola.. tur ändå att man hann träffa lite vänner, lira lite fotboll och såklart vara med min bästaste familj!! (Bra häng där på onsdagskvällen med Malle och Bia ;) haha!) Nu väntar dock en massa skolarbete (vet inte hur jag ska hinna med allt, med både träningar och jobb! Men det löser sig..)

Klev upp kl 6 igår för att börja inskolningen på statoil, var där till kl 15.30 innan jag begav mig hemåt. Hade absolut iiingenting i kylen, förutom kyckling och broccoli (å lite annat som inte räknas :P) så voila en kycklingpaj blev det till middag! Sedan iväg på träning, men eftersom det internet som vi surfat på tidigare nu är krypterat och vi inte hunnit fixa nått eget (nu har vi det), kunde jag inte kolla busstiden. Slutade med att jag gick aaalldeles för tidigt till busshållsplatsen. Så tidigt att det var lika att promma till Maggan (planen). Så det gjorde jag :P

Idag har även den spenderats på statoil. Kan säga att folk verkligen har förutfattade meningar om arbetet på en besinmack. Det hade jag med från början. Men det är verkligen mer än bara kassaarbete! En massa kontroller å rutiner å sånt som ska göras varje dag. Idag kollade jag (jag!!!) oljan på 5 lastbilar (Ni trodde inte att jag kunde det va? Men det har pappa faktiskt lärt mig. Sådeså! ;) haha!)

Efter jobbet mötte jag iaf upp Jimmie och vi gick och handlade, var som sagt ekoo i kylen nu när jag varit borta. Köttfärs för 39.90 kr/kg å kyckling för 55.. mkt nöjd!

Har nu suttit och skrivit på den ena fältstudierapporten å blev i princip klar med min del =) Awesome!

Sådärja, nu har jag skrivit ikapp lite :) Kanske inte så kul updatering dock...

Har iaf köpt en grej till lampan i vardagsrummet, så att den nu hänger rakt över bordet (äntligen! Har stört mig hur länge som helst...). Har också hängt upp gardiner i köket (temporära innan de beställda kommer den 10 nov). Men tyvärr har jag ju glömt kameran hemma så bilder kommer senare.

Som tur är kommer mami, papi och Bia ner till helgen med kameran, min cyckel (yeiii!!!), och lite annat smått och gott. De stannar hela helgen och vi ska se hockey, jag ska spela min första match med ÅBK dam, och även en runda till IKEA är inplanerat :) Så efter det kommer en rejäl uppdatering med bilder och hela kittet!

Ha det bra så länge!
Kramar :)

Fullt upp..!

Tillbaka i Åkersberga! Dock är det så jäääkla mkt just nu, att jag inte har tid att uppdatera helt enkelt. Önskar dygnet hade 48 h!!! Bättre uppdatering kommer när det lugnat ner sig lite..

Renlighet renlighet!

Nu är det då så rent och fint här hemma, eftersom vi har ägnat hela söndagsförmiddagen till att tvätta, dammtorka, skura å allt det där. Så nu är det skiinande rent överallt! Längtar till ikväll när man får gå och lägga sig i en renbäddad säng brevid min finaste Jimmie =)

Igår tog vi bussen till Arninge centrum, gick på jysk, rusta och jula och inhandlade lite prakiska saker till lägenheter.. Checka in de nya soffkuddarna! Kirrade även ett överkast till sängen och kuddar till det =) (Dock är överkastet mkt finare i verkligheten än vad bilden visar..)

Nu är det snart match som gäller, men eftersom det är endel pappersarbete kvar innan jag är spelklar för ÅBK så får jag nöja mig med att kika på från sidan. Hoppas att kanske Jimmie vill följ och kolla!

Imorn blir det Luuuleå och skola/praktik i en hel vecka. Då får jag även träffa alla mina fina där hemma!!! <3


Det är mycket nu..

..måndag första träningen med ÅBK, tisdag första vi(c?)ket åt kommunen, andra träningen och överskrift till en ny förening. Å nu idag, onsdag fick jag ett till extrajobb på statoil här i Åkersberga. Sen klämde vi in ett pass på friskis ikväll, jag på step och Jimmie i gymmet. Och inte nog med det så är det tänkt att man ska hinna med 100% högskolestudier? Det är som sagt mycket nu..

..men jag gillar det! ;)


Nyheter

Känner att jag blivit som en ny person idag! haha nämen det händer mycket nu. Först ringde de från måltidsenheten och jag gjorde mitt första vik i köket på Margretelundsskolan. Ett intensivt men ganska kul extrajobb faktiskt. Fick jobb hela veckan så snart har jag nästa månads hyra klar iaf ;) Alltså - Jenny har blivit mattant idag !

Sedan var det träning igen med Åkersbergas damlag. Var ju och tränade igår också och det verkar vara ett härligt gäng, där alla är väldigt valkommnande och glada! :D Så idag skrev jag på för min nya klubb. Alltså - Jenny har blivit ÅBK:are idag !

Men ni tjejer i Lira, ni kommer alltid att ligga närmast om hjärtat ;) Saknar er!!!

Nu sängeeen! Ny dag imorn med matservering till 600 hungriga 6-11 åringar :)


Helikopter/flyg/motordag i Vallentuna :)

Idag har vi flygit helikopter! :) Lions anordnar varje år en flyg och motordag i Vallentuna där man kan kolla på massa fina bilar, helikoptrar, flygplan, motorcyklar å sånt. Fanns även marknad och mat å lite sånt.

Hursomhelst - Arlanda Helikopters, företaget som Jimmie jobbar på skulle flyga dit två maskiner och anordna rundflygningar under hela dagen så i morse åkte vi dit med dem. Sedan gick vi omkring och kollade på utställningarna, käkade lunch och hade det allmänt trevligt innan vi åkte hem med helikoptern igen i slutet av dagen.

Orkar inte skriva så mycket om vad vi gjorde utan det får bilderna visa istället =)


I slutet av dagen när de flesta gått hem och bilarna åkt. Under dagen slogs besöksrekord med över 5000 besökare =)





Gardiner bilder..

Hann inte lägga in bilder på gardinerna igår! Jimmie och Jonas kom hem, jag lagade mat och sen drog tiden iväg och några cider med den :P Vi åkte iaf in till city och gick ut på Metro, träffade Johanna där. Huuur kul som helst :) Började dra oss hemåt efter ett tag, tog T-banan hoppade av för att byta till Roslagsbanan - som såklart hade slutat gå. Var tvungen att ta T-banan igen för att komma till Danderyds sjukhus och ta bussen hem. En resa som i vanliga fall tar mindre än en timme tog 2,5 h för oss!! :P Virrigt värre men nu vet vi ju hur länge Roslagsbanan går om nätterna ;) Haha

Såhär blev det iaf i vardagsrummet med de nya gardinerna..




Gardiner :D

Gardinerna till vardagsrummet har kommit och idag har jag fållat och strukit. Nu hänger dem och det känns redan mkt mer ombonat! Det som är kvar i vardagsrummet nu är: barstolar till barbordet, tv (47 tummarn;)), tavla, lampa i fönstret (har bara en, ska vara två..), växter och lite annat småfix! Men nu ser det ändå helt okej ut när vi fick gardiner! Bild kommer ikväll :)

Sen var jag iväg och kollade Åkersbergas damer lira på Margretelunds IP, pratade även med deras lagledning och vi kom överens om att jag ska börja träna med dem på måndag :D

Nu iväg och handla lite smått och börja laga mat innan Jimmie och hans polare Jonas kommer hem från jobbet (har jobbat extra på bygget i Djursholm idag). Grekpytt, vitlöksbröd och tzatziki blir det! Kan hända att jag slänger ihop en liten äppelpaj också ;)

Ohlalaaa!


ÅBK vann med 4-2 på Margretelund IP :)

Fredag!

Sådärja, sitter och mumsar på lite fil och müsli efter att ha varit ute på morgonpromenad och efter det tagit ett lååångt bad :) Helt perfekt att kliva upp med Jimmie, så hinner man både promenera och äta frukost i lugn och ro innan föreläsningarna börjar.

Igår var det superfint i spåret, helt soligt och skönt. Passade då på att ta lite bilder som jag lägger upp =) Ikväll blir det träning, grillpremiär på nygrillen och sedan Sverige-Ungern!




Frisbeegolfbana           Hackstaberget    Brant!                        Utsikten från berget

Fotbollsplaner mitt i allt!Lagom mycket backar.. Friluftsområdet!
I de här stora husen bor vi =)
Norrgårdsvägen
Här bor vi!
Här bor vi!

Friskis ohja!

Hallå! Så var man en friskis och svettis :) Det finns två gym här i Åkersberga och tanken var testträna igårkväll på friskis och svettis. Så vi gick på skivstångsgympa (typ body pump fast intruktörens egenkonstruerade variant), jobbigt pass med inte så musikaliskt genomtänkt kanske. Men det var ju tungt och det är ju huvudsaken.

Passet skulle kostat 90 kr iaf (dyrt..), men så hade de ett superbra erbjudande så vi gick hem med ett månadskort för hela spetember och betalade bara 150 kr - gilla ;)

Så nu blir det att köra stenhårt på friskis och svettis i september och sen får vi se om man kanske tecknar ett vanligt kort där, eller vars det blir =)


Solrunda

Gäääsp! Hade stora planer om att kliva upp när Jimmie skulle till jobbet kl 6 imorse, dock somnade jag såklart om och missade mysfrukosten :( Klev iaf upp kl 7, juste när Jimmsan gick, drog på min löpartightsen och begav mig ut i motionsspåret som går här alldeles utanför.

Området heter Hacksta friluftsområde och har två motionsspår, ett 2,5 km och ett 5 km. Sen finns det även rast/grillplatser längs vägen och en frisbeegolfbana =) Man kan även gå upp på hackstaberget vars motionsspåren går runt och se ut över omgivningen.

Sprang iaf 5km-spåret och det var hur fint som helst. En salig blandning av barkbana, skogsstigar, lite grusväg och klipphällar. Dock var det sjuuuukt backigt! (mkt värre än Gunde Svan-spåret, Malin!) Nästa gång ska jag ta med kameran och ta lite bilder och så ska jag även räkna hur många backar det var, för hela spåret gick i princip ut på att springa växelvis uppför och nerför :P

Igår klickade jag hem nya gardiner till vardagsrummet, de kommer nästa vecka. Lägger upp bild när de är på plats!

Sedan besökte jag och Jimmie sporthallen igår, spelade lite badminton och kollade konståkning (nostalgi!!). Verkar som att Åkersberga är en riktig idrottsort då de var full aktivitet i sporthallen igårkväll. Både konståkning, hockey, innebandy och andra aktiviteter i de olika hallarna. Plus att det jämt springer/går folk här utanför. Det gillas helt klart - passar oss perfekt! :)

Nu internetföreläsning om munhälsa... mysigt.....

Over and out!


RSS 2.0