miCoach

Måste bara berätta om mina 2 nya fantastiska appar! Jag har nu kirrat två träningsappar som ska hjälpa mig att komma ifrom nu under fotbollsuppehållet :) Skönt med uppehåll så att man kan fokusera på annat här i livet än fotboll! Den ena är iaf Adidas miCoach som är en runningapp som tillsammans med GPS kan ta reda på hastighet, tid och rutt man springer/går. Det är gratis och man får ett eget konto på adidas.com/micoach. Den sidan synkroniserar man sedan med sin iphone och man kan välja en mägd olika träningsprogram som passar just ens egna träningsbehov!

Det finns olika röster som guidar en genom träningen, t.ex. David Villa, Jennifer Ennings och Derrick Rose. Under träningspasset hålls man uppdaterad och tid, hastighet, kcal-förbrända och sträcka m.m. Detta sammanställs sedan och synkroniseras med hemsidan. Då kan man antingen se summeringen via ihponen eller via datorn. Hur bra som helst!!

Den andra appen är en styrketräningsapp där man fokuserar på träning med den egna kroppen. Det finns 12 olika program och alla dessa går att variera i 30 nivåer :) Perfekt att kombinera med ett cardiopass genom miCoach !

Vem behöver en PT när man har iphone ! FANTASTISKT :)







Det är glöggen!

Har även något spännande att berätta. Jimmie har kommit på en lite udda idé om att göra hemmagjord glögg innehållandes, svagdricka, jäst, SOCKER (4kg!), nejlikor, kanel, ingefära, pomeranskal, kardemumma å potatis :P Så igår var vi på ICA och inhandlade diverse varor. Inte det lättaste att kånka hem 1,5 back med svagdricka i glasflaskor. Men tack vare mina fantastiska cyckelkorgar, en pakethållare och lite spännremmar gick det förvånansvärt enkelt.

Sedan när vi kom hem blandade vi ihop allt i en stor hink som nu står under diskbänken där diskmaskinen egentligen ska stå. Har redan börjat dofta jättegott i lägenheten, typ en blandning av bullar och julafton ;P Ska bli riktigt riktigt spännande att smaka på "glöggen" om 5 veckor då det är klar :)

På tal om jul! Jag och Jimmie blev idag bjudna på julbord i Knivsta den 10e december genom hans jobb! Ska bli sååå mysigt :D Wiiieeehh snart är det jul och snart får man börja spela julmusik! <3 längta, längta, längta..




Marängsmask :)

Sitter och dricker en kopp varm choklad - fruktansvärt gott må jag säga!
Idag har jag varit en riktig hemmafru. Hade inge jobb inplanerat så passade på att sova ut lite. Klev sedan upp vid 10 å satte direkt igång att baka! Hade ju lovat att bjuda brudarna i laget på fika nu när jag fyllde år men eftersom jag inte var på träningen den 21a å sen den 24e var den ju inställd så fick det bli idag!

Jimmie klarade ju även resttentan i Luleå tidigare i veckan så han hade beställt en tårta att ha med till jobbet imorn. Så jag satte iaf ingång att baka en smarring marängtårta innehållandes sockerkaks/marängbotten, grädde, kolasås/smörkräm och jordgubbar :) Kan lova att den var smarrig då hela tårtan slukades av Åkersbergas damlag inklusive tränare - underbart! :D

Sista träningen ute idag, å nu är det 3 veckors uppehåll som gäller innan vi drar igång igen v 46 med en uteträning och en inneträning i veckan :) Är anmälda till 2 inomhuscuper i december också så det ska bli superkul! Den sista är den 19e så förhoppningsvis kan jag vara med på den (om man bli uttagen dvs) innan jag flyttar norrut den 20e? Vi får se.. Men ja - så är det. Jag kommer iaf att lämna Åkersberga för Umeå om jag kommer in på läkarlinjen (vilket är till 99% säkert). Planen är då att flytta hem den 20e eller 21a dec, fira jul hemma och sedan åka till Umeå i början på januari :) Sååå pepp!!

Hemmafru var det ja.. har inte bara bakat utan även lagat mat lagom till karln kom hem. Spagetthi och köttfärssås blev det idag. Å slutligen har jag städat HEELA lägenheten lagom till mina babes kommer i helgen :D Å sen kommer ju även Jimmies syster och hälsar på samtidigt. Kommer verkligen bli FULLT hus därmed, tur att jag var och köpte madrasser tidigare i veckan :)






Dr. Oehman..

..sounds kinda nice! :D

Tjaa vad ska man säga om de här senaste dagarna? En sak är då säker.. lördag den 23e oktober 2010 kl 18.15 ändrades mit liv sjuuuukt drastiskt. Vi var hemma hos mig Ida och jag. Hade just kommit hem från city och det ökända och fruktade högskoleprovet.. Känslan efter HP var väl som vanligt - varken eller - ingen idé att ha någon känsla eftersom det inte säger ett dugg då man lika gärna kan ha alla fel :P

Men iaf så hade jag med mig mitt gula svarspappern hem så direkt när vi kom innanför dörren satte jag mig vid datorn och klickade mig in på studera. Jag visste att jag behövde höja mig minst 12 poäng för att nå upp till 1,4 som var förra årets krav att tillsammans med betyg komma in på två av lärosätena. 12 poäng - å det kändes rätt hårt. Hade dagen innan gjort ett övningsprov där jag höjde mig exakt 12 poäng, så jag visste att jag kunde, men att det helt klart skulle bli tufft..

Började rätta, NOG delen.. 16 poäng. Helt okej, som förväntat. Hade ändå höjt mig men nån poäng från förra gången. ELF-delen min största motståndare.. hade 10 poäng förra gången. Men vad nu? 16 poäng!! Wihoo :D

ORD-delen - jisses.. glad om jag skulle få kring 20 eftersom det är där jag legat på alla övningsproven med nått enstaka undantag då jag fick 28 :P Satte igång med rättningen av orden iaf.. rätt, rätt, rätt, rätt, va fan?? rätt, rätt, alla rätt hitills?, ahh fel, rätt, rätt... OMG 32 rätt av 40!!! Höjde mig 10 poäng från i våras - på bara ORD-delen :O Detta är inte saaant...

Rättningen fortsatte.. DTK - förra gången 10 poäng. Nu: 16! :O DTK är en av de delarna som jag övat mig mest på (den och matten) å det gav verkligen resultat - som ni ser..

Sista delen LÄS: ALLA RÄTT!! :D

Totalt höjde jag mig 30 poäng från förra gången då jag alltså skrev 1.1.
30 poäng innebär en höjning till 1,7 enligt förra årets nomeringstabell och 1,8 år 2008 och 5 år bakåt! Vilket alltså innebär att jag har förbättrat mig från 1.1 till antingen 1.7 eller 1.8!!!

Detta gör att jag nästintill helt säkert kommer att komma in på läkarlinjen till våren. Vilket är för mig en dröm som går i uppfyllelse. Så som jag har kämpat, misslyckats, brytit ihop, kommit igen och så kämpat lite till.. Nu äntligen är det min tur och ingen i hela världen kan säga att jag inte förtjänar det. Faktiskt.

Kom ihåg alla ni som kämpar där ute, ge INTE upp! Vill man något tillräckligt mycket så kommer det, förr eller senare att gå. Det kan jag verkligen intyga.

Per aspera ad astra - genom svårigheter, mot stjärnorna!

Lånad från: http://cdn.physorg.com/newman/gfx/news/hires/2009/light.jpg

Jag ser det snöar...

..det var väl roligt hurra!! ;D Jeupp nu har den första snön LAGT sig (vi hade ju lite snö här i förra veckan men den stannade ju inte :P) Så nu iaf ligger ett vitt snötäcke på ca 5 cm och bekläder landskapet i Åkersberga - fiiint :D


Marre :D

På begäran lägger jag upp bild på min fantastiskt fina Marilyn-klocka som jag fick i födelsedagspresent av älskling igår :)

Sen får jag prova på hur det känns att bo själv här i helgen. Jimmie far nämligen upp till Luleå på lördag för att skriva resttenta medan jag blir kvar här i huvudstaden för att:

1. imorn - mysa med tjejerna inne i city. Fia kommer ju upp och hälsar på från Lund så det är upplagt för ett vin (kanske inte för mig i och med HP på lördag) och ost-mys hos Idus på söder.
2. Skriva högskoleprovet på lördag under dan.
3. Fira min 20 årsdag hos en kompis här i Åkersberga genom en drinktestarkväll på lördagkväll! Woho ;)
4. Plugga till tentan som är på måndag (som jag förövrigt ändå har ställt in mig på att få göra om) och
5. Bjuda laget på fika på träningen på söndag! :D

Känns faktiskt som en riktigt, riktigt bra helg! (stressen har jag kommit över då livet är hopplös i vilket fall.. ;)

Over and out
PUSS


Vad är det för en dag..

..är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Jennys födelsedag HURRA HURRA HURRAA! :)

Hihi aldrig hade jag väl trott att jag skulle fira min födelsedag pluggandes till högskoleprovet ensam i en lägenhet i Åkersberga? ;)

Nä gud vad trist det där lät men så är det faktiskt! Jimmie är på jobbet och jag fortsätter traggla med gamla högskoleprov.. men för tillfället har jag paus. Städpaus och bakpaus! Igår behövde jag bli av med lite gamla äpplen som höll på att bli dåliga så då svischade jag ihop en supergod äppelkaka å idag kalasbakar jag ett egenmodifierat recept av chokladmuffins med marschmallows och mörk blockchoklad :)

Å ikväll, då blir det roligare födelsedag än jag har just nu, för då blir det att mysa med födelsedagsfika och någon bra film. Ironman 1 har jag ju fått i uppdrag av Jimmie att se, så att vi kan se tvåan - så vem vet kanske det blir den?

Lite tråkigt och ovant bara att inte få baka supermkt till ens födelsedag och bjuda alla sina fina på sjuttielva sorters kakor för det har jag ju gjort i alla år!! Men då har man ju en liiiite större umgängeskrets i Luleå än vad man har här iofs ;) Ska ta med fika till träningen på söndag så att jag får bjuda NÅN iaf :P Sen är det ju ett faktum att jag och Jimmie kan äta tills vi spyr - och det är ju kul!

NU - åter till plugg, städning och bak så att man välförtjänt kan ta det lugnt ikväll när karln kommer hem!

Puss och kram alla!


Matblogg

Hihi känner att detta får bli något av en matblogg denna vecka! Har lagat gulaschsoppa hela eftermiddagen, började redan kl 15 för att köttet (högrev) skulle hinna puttra sig mört och fint :) Och jag säger då det - OJ VAD GOTT DET BLEV ! :) Ändrade lite i receptet dock, skulle egentligen vara kalla morotsstavar på sidan men jag tycker inte om råa morötter. Känns ju som att man får tugga och tugga ;P så jag hackade upp dem och slängde i dem i soppan med. Blev superduper gott! Sen fick man med nått Shweiziskt bröd som verkligen blev pricken över i:et.

Himla roligt med nya recept och idéer som ger inspiration att laga annan mat än vad man själv är van vid. Å anledningen till att man inte varierar sig så mkt är ju just för att man oftast lagar mat på de varor man har hemma, det är ju knappast så att man går till affären för att handla dessa "speciella" ingredienser som man ofta behöver till lite annan mat. Och hur bra passar det inte då att få det hemlevererat till dörren? Jag menar, hur ofta skulle jag själv komma på att köpa typ selleri när jag går på Ica? Eller aubergin? Jag menar, hur ska man integrera det med korv och makaroner, spaghetti och köttfärssås eller kyckling och ris?? Nä detta recept blir definitivt ett recept att skriva upp och spara i min fina rosa receptbok!


Hp, HP..

Inga arbetspass inplanerade denna veckan så nu ligger allt fokus på att försöka förbereda mig inför högskoleprovet på lördag, har konstaterat att jag måste höja mig minst 12(!) poäng för att komma in på läkare. Kan gå, men det blir nog tufft..

Nu idag har jag iaf suttit närmare 3h och läst in olika grekiska och latinska för- och efterled samt utvalda ord, från högskoleprovsgudien (i den påstås det att man ska ha nytta av just dessa ord?) och dess beskrivelser i min iphone. Tänkte om man lyssnar på ord om och om igen så måste väl några fastna iaf :) Jääävligt lång tid tog det då men nu är det bara och lyssna igen, igen och igen! Sen hoppas jag att jag har blivit smart ;P Undra om man kan ha den på hela natten och lära sig i sömnen? hahaha..!

Sen hoppas jag att DTK-delarna som mamma skrivit ut åt mig kommer i brevlådan idag så att jag kan träna på de delarna också =) Nu tänkte jag iaf gå och vika lite tvätt men SAMTIDIGT plugga till provet genom att lyssna till mitt nyinspelade plugg ;)

Oh herregud vilken tönt jag är..

Linas matkasse =)

Jeupp.. idag kom något så fiffigt som "Linas matkasse" levererat till våran dörr. De pratade om detta linas matkasse på jobbet och sa hur fantastiskt bra det var, och när jag såg en annons där man fick prova på för 499 kr så tänkte jag , varför inte?

Så vad är då detta? JO, för 499 kr/gång (749 i vanliga fall) får man på söndag kväll varannan vecka en matkasse fylld med ingredienser till 5 middagar för fyra personer - levererad hem till dörren! Hur skönt är inte det? :D Sen får man även recept till ingredienserna för att kunna laga ihop allt gott ;) Recepten varierar från medel till tuff och denna vecka var det fyra recept. Tanken var att man skulle göra storkkok av höstköttgryta som skulle räcka 2 dagar :)

Så ikväll fick vi iaf hem mat för hela nästa vecka och kassen denna vecka, den innehöll då verkligen aaallt möjligt! Grönsaker, kött, fick, kyckling, färsk pasta, råkost, bröd m.m. you name it ;)

Menyn ser ut som följer:

Medel 1 - Dillbakad torsk med tomat, potatis och morötter.
Medel 2 - Timjandoftande kyckling á la orange med ris.
Snabb - Färsk fylld pasta med ricotta och spenat.
Tuff - Mustig gulsachgryta med färsk persilja, bröd och en klick gräddfil.

Tror att detta kommer att bli toppenbra faktiskt! Wihooo =)


Vilken känsla!! För första gången i mitt l...

img_1731 (MMS)

Vilken känsla!! För första gången i mitt liv får jag känna hur det efter en 40 h arbetsvecka får komma hem till sitt eget hem och faktiskt SLIPPA laga mat. En känsla som man som barn/ungdom omöjligtvis kan känna innan man flyttat hemifrån och på riktig börjat leva vuxenliv.  Å vilken känsla!!! Heeelt undebart :D Det är nämligen så att min finaste pojkvän hade kokat ihop en superdupersmaskisgod fläskfilémiddag med fläskfilé, crème fraîche,  tomat, paprika och kantareller nu lagomt till jag kom hem från jobbet :D så fantastisk underbart efter en sjukt jobbig och stressig vecka. Nu ska jag bara njuta av denna fredagskväll, se lite idol och mysa med Jimmie <3


Det gjorde det ju! Fantastiskt ;) inte så...

Det gjorde det ju! Fantastiskt ;) inte så flitig på att uppdatera men det är för att jag endast jobbar och pluggar just nu.. Hann iaf med att lira lite match igår! För jävla skön seger mot Täby med 1-3, dock måste jag erkänna att jag borde gjort åtminstonde 3 mål, för så många klara lägen hade jag :s men det är bara att inse, jag är inte i målform för 5 öre!! Som tur var tog Lina sitt ansvar iaf och satte dit 3 (!) baljor, you go girl!!! ;) sista matchen igår alltså, och vi gick därmed vidare i Victoria cup. Får i nästa omgång möta nått div 2 lag tyckte jag att det ryktades om :) men det blir nog till våren. Nu fokus på eftersäsongsträning innan den nya säsongen börjar i januari! :) i den mån jag hinner dvs, sjukligt mkt jobb just nu! Men det är ju som man säger - cash is king ;)


Test! Tänkte bara kolla om det funkar att ...

Test! Tänkte bara kolla om det funkar att blogga med mobilen ;)


Åhh! : )


Åhhh asså ni förstår inte vilken ultimat Lördag jag (vi) hade igår. Klev upp tidigt som fan och åkte till flyget, fick pussa på min mamma hur mkt som helst innan jag for ;) Landade i Sthlm vid 9 och begav mig sedan mot Åkersberga. När jag klev in genom dörren vid 11 hade precis min finaste Jimmie klivit upp å då fick jag pussa på honom!! Hihi..

Vi tog det lugnt ett tag iaf, kokade kaffe och packade iordning cykelkorgen med lite fika. Sedan begav vi oss ut på en cykeltur och bara ett par minuter bort kommer man till som "riktiga" åkersberga som består av som man hör på namnet. Åkrar och Berg =) Superfina etagevångingar som är byggda på bergen med värsta megautsikterna! Hamnen med assnygga båtar och så klippor längs vattnet som man kan sitta och mysa på. Cyklade längs vattnet, såg flera fina badplatser osv.. Cyklade förbi en park med en ankdam och fontän å tillsist tog vägen slut och vi kom till en badplats som var lite undanskymd men ändock med bryggor och klippor.

Satte oss iaf på en klipphäll och drack kaffe, söp in höstsolen (som på något konstigt sätt kändes som vårsol i typ maj..) och bara njöt.. Kollade in feta båtar som cruisade förbi och kände doften av löveldning! Länge sedan man fick chansen att bara ligga ute i naturen, ta det lugnt och göra ingenting - underbart!!

På kvällen gjorde vi egna hamburgare (till och med själva burgaren) med friscobröd, pommes och sallad. Så sjukt jäkla gott!! Sen åkte vi mot Täby och bion, såg I rymden finns inga känslor.. var rätt bra helt klart.

Finaste vädret, bästaste sällskapet, godaste maten och UNDERBARASTE LÖRDAGEN!

<3






Finally it's heeere!

Nu äntligen har jag fått min nya älskling (Jimmie känn dig utbytt, haha nä skojja bara - älskar dig mest! ;) en Iphone 4 :) Skulle ju ha fått den i förrgår, trodde jag.. men nej den blev kvar i Ånge över natten (lägg ner skiten i Ånge å åk bara längs norrlandskusten tar ju hundra år när paketen måste in i landet och vända! :S)

Fick den iaf igår, and it's sooo pretty! :D Love it! Hade så roligt med att ställa in den och fixa in musik osv att jag helt glömde bort att plugga (fast man kommer väl ihåg det man vill komma ihåg antar jag..) igår så nu är jag ännu mer efter än vad jag var innan - känns.. fantastiskt!

NU däremot ska jag PLUGGA lite innan mamma vaknar (hon har jobbat natt) å sen ska vi iväg en sväng till stan och äta sushi till lunch! :D

IKVÄLL blir det kalas hos Sara som fyllde 14 år igår! GRATTIS till dig!!! Helt sjukt att du är så gammal som fjortis nu ;) (betyder det att jag börjar bli gammal?) :D Sen mys med mina brudar <3

Imorn kl 0800 hemfärd mot min riktiga och inte fullt så plastiga älskling!!

:)

Honey I'm hoome!

Först och främst måste jag bara säga att jag hade en uuurmysig dag igår med EvaLena och Gunilla! Åkte ut till Arlanda i rätt god tid så att vi hann käka middag i lugn och ro. Pizza/pasta/kebab blev det i en salig blandning på Alfredos- fantastiskt!

Sen när vi kom hem till Regnvägen typ vid 23 tiden påpekade ju Biaboyen att det faktiskt var kanelbullens dag igår. Så självklart åt vi varma kanelbullar och mjölk mitt i natten- trots att Jennys mage egentligen var aaalldeles för mätt för bullar. Otroligt gott var det då iaf!

Idag har jag varit i skolan hela dagen, haft seminarie och lite spännande labbar =) Sen hem en stund för att senare åka tillbaka till STIL för lite work out ;) Körde dansaerobic och måste säga att det var heeeelt sjukt roligt! Lite utmaning sådär och man kände sig verkligen - som det står i passbeskrivningen på STIL's hemsidag - som en floorfiller för en stund! Avrundade med 30 min core på det :)

Så nu sitter jag här svettig och dann.. ska hoppa in i duschen och sen fara och hämta bror och far på hockeyn!

Juste!! Fick ett MYCKET glädjande besked idag, MIN IPHONE ÄR I JÖNKÖPING! Dvs. on the go till moi!! :D Förmodligen är den här redan imorgon!! Ihhhhh, känns nästan värre än när man var liten och väntade på jultomten :P Har även beställt en speciell plastfilm till den, från Tyskland av alla ställen, så att den kommer att bli fantastiskt fin! ;D

Imorn - venprovtagning och kapillärprovtagning på skolan.
Nu - DUSCH!

:)

Mot norr igen..

Det var då ett himla flängandes hit och dit ;) Sitter och käkar lite lunch, resterna från gårdagens whiskeykyckling - dock lika gott idag igen! :D Har packat ihop lite grejer att ha med till campusveckan som startar imorn, städat lite och slängt i nåra maskiner tvätt.. Kan ju inte lämna allt för mkt till min kära sambo nu när jag åker norrut!

En kul sak som visade sig var att Eva-Lena och Gunilla var i stan i helgen och det visade sig att de skulle ta samma flyg som mig till Luleå ikväll, så nu är de påväg hit ut till berga för lite fika å sen åker vi tillsammans vidare mot Lule! Det är så sjukt mycket roligare att resa tillsammans med nån, å sen ska det även bli jättekul att de kommer och hälsar på en sväng också :D

Snart får jag träffa alla mina älsklingar i Luleå! <3<3<3 Längtar!!

LULEEE!


VIIINST! =)

Skön avslutning på säsongen (som inte blev så lång för min del här nere.. ) med vinst på Grimsta mot Brommapojkarna (fast tjejerna ;))! 4-0 blev det tillslut och vi var grymma! Vädret var/är helt underbart med strålande sol och ca 10 grader och inte nog med det Idus var och kollade på matchen, fantastiskt kul det! Avslutade med lite tårta som coach Ronnie kirrat och otroligt goda muffins made by Lina ;)

Gårdagen då - mötte upp Ellen på centralen vid 10tiden och vi for vidare mot medborgarplatsen. Där dök Ida upp och vi begav oss till Stockholms hemligaste krog (enligt dem själv då). Efter att ha följt lite skyltar hit och dit, genat över en bakgård och hoppat över ett staket kom vi fram till lunchstället - en mysig restaurang med lite gammaldags inredning sådär som erbjöd bl.a. citronmarinerad lax, lax och räkpaj m. skogschampinjoner, lammfärsbiffar, m.m. Blev paj för mig och Ida och Eller körde på laxen. Helt fantastisk gott var det och inte särskilt dyrt alls. Ingick gjorde salladsbuffé, bröd och kaffe :) Helt klart värt det!

Sen var det hur kul som helst att få träffa Ida och Ellen - tack för en awesome lunch brudar <3

Nu blir det att vila lite och sen laga mat, jobbar natt inatt så måste ladda för att servera bakismat till alla hemåtgående kroggångare ;)

Ciao!


(inte grimsta IP och inte från idag!) Men love the weather ändå :D

Elektronik, vad är det med dessa prylar som är så fantastiskt??

Ja jag vet inte men nog är det kul med nya elektronikprylar - helt säkert!! And that brings us to något jag glömt löägga upp -->>

Har ju beställt en ny mobil :D En ajajajajajphooone!! Ante influerade mig så pass mkt att även jag var tvungen att införskaffa mig denna magnifika mackapär. Så när jag var hemma i Luleå senast beställde jag en. Väntar nu med spänning på att den ska dimpa ner i brevlådan, dock tar det ju sån jäääkla tid då den är slut hos leverantören :( Men den som väntar på något gott..

Å sen det också. Har ju inte lagt upp nytvn som Jimmie klickade hem när jag var i Luleå senast. 47 tums plattv! Well here it is - FETT ;D




RSS 2.0